Foto: Facebook

Dacian Cioloș pare ușor deranjat de atenția pe care mass-media o acordă USR-PLUS, mai bine spus de speculațiile care se fac în această perioadă privind dorințele pe care le-ar avea alianța în formarea guvernului. Cioloș lasă se se înțeleagă că presa face mai mult rău, în condițiile în care „informarea publicului conține doar speculații bazate pe unele zvonuri”, care sunt nimic altceva decât jocuri de culise. Pe de altă parte, liderul USR-PLUS recunoaște că este nevoie de informații concrete, însă aparent nu are ce să ofere. Practic, nu se pune problema ca USR-PLUS să primească portofolii în viitoarea guvernare sau nu portofoliile care se discută.

Tot ce își dorește Cioloș este ca lumea și atenția presei să se oprească în loc pentru o perioadă, până când USR-PLUS va fi pregătit să zică ceva concret. Zice totuși ceva astăzi: anume că sunt gata să negocieze și că cel care e mână de fier ar fi Klaus Iohannis.

Suntem gata să negociem, am avansat deja un document care propune abordarea și, imediat ce se finalizează procesul de numărare a voturilor și avem o imagine clară în ceea ce privește repartizarea mandatelor în parlament, suntem convinși că președintele Iohannis va da tonul discuțiilor. Suntem deschiși tuturor publicațiilor și televiziunilor și suntem la dispoziția celor care au nevoie de informații în limita timpului și a mersului negocierilor.
În ceea ce ne privește formarea noului guvern, avem oameni pentru toate posturile care ne revin, calificați și profesioniști, gata să se implice din prima secunda. Dar nu mergem la negocieri cu nume de oameni cărora să le găsim posturi în administrație. Oricât de surprinzător pare pentru o negociere politică din România, noi vom insista pe program și pe măsuri, iar abia la sfârșit vom propune nume de persoane. Cei care vor face parte din noul Executiv vor fi oameni cu specializări clare pentru posturile pe care le ocupă și pregătiți să aplice programul de guvernare așa cum va rezulta el din negocieri. Nu vom face rabat de la principiile noastre indiferent cât de excentric pare acest lucru în politica noastră”, scrie Cioloș pe Facebook.

Articolul precedentRareș Bogdan împarte ministerele între partide
Articolul următorPedeapsă pentru șpagă: 6 ani și opt luni de închisoare