Ciolacu îl vrea pe Rafila la guvernare și nu se lasă până ce nu se respectă „votul românilor”

Marcel Ciolacu insistă asupra faptului că votul românilor trebuie respectat, astfel că următoarea guvernare ar trebui să le aparțină celor din PSD, întrucât au obținut cel mai bun „scor” la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. „E o decizie pe care o să o luăm în interiorul partidului.(…)  Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor şi cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu îl vrea premier pe Alexandru Rafila

Potrivit lui Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila este cea mai bună variantă de premier pe care o au acum „în mânecă” social democrații. Decizia oficială va fi pusă pe masa de discuții abia după ce se vor face formalitățile necesare, potrivit spuselor acestuia.

„O să avem următorul Consiliu Politic Naţional unde o să şi facem formalitatea statutară de a-l desemna pe domnul Rafila (n.r. pentru funcția de premier) şi acolo vom lua aceste decizii”, a adăugat acesta.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că la șefia Camerei Deputaților, exista marea posibilitate să candideze altcineva din PSD, în detrimentul acestuia. În opinia liderului social democrat, PSD este un partid reformat care s-a îndepărtat de vechile obiceiuri de a plasa președintele de partid în fruntea Camerei Deputaților ori a Senatului, așa cum s-a obișnuit până acum.

„S-a schimbat PSD. PSD nu mai înseamnă că preşedintele partidului nu mai trebuie să fie ori şef la Cameră, ori la Senat, ori premier, ori candidat la Preşedinţie. Gata! Partidul Social Democrat s-a schimbat”, a conchis Ciolacu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTomac nu mai este președintele PMP: „Ne doream mai mult, mi-am depus demisia”
Articolul următorRareș Bogdan împarte ministerele între partide
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.