Deputatul dezafiliat Violeta Alexandru consideră că decizia PNL de a vota, în majoritate, pentru negocierea unei coaliții cu PSD este una „proastă”, care îi jignește pe alegătorii PNL, în fața cărora anul trecut au cerut încrederea. Totodată, fostul ministru al Muncii susține că PNL a greșit încă din moentul în care s-a așezat la aceeași masă cu PSD, legitimându-i pe aceștia din urmă, care sunt departe de ideea de reformă și modernizare a României.
„Este o decizie proastă, o decizie care îi jignește pe toți alegătorii în fața cărora ne-am prezentat în decembrie anul trecut și cărora le-am cerut încredere, spunându-le foarte clar: adversarul nostru este PSD, PSD este cel care a împiedicat dezvoltarea României, care a fost o frână pentru tot ce înseamnă modernizare în această țară, iar PNL vă roagă să îi acordați încrederea, pentru că va lupta cu PSD să facă ceea ce trebuie făcut în această țară și să țină PSD cât mai departe de guvernare”, a declarat deputatul dezafiliat Violeta Alexandru, la RFI.
Totodată, aceasta a subliniat că nu a fost convinsă de necesitatea unei asemenea coaliții pusă pe fondul instabilității actuale, cauzată de criza sanitară, precum și de cea economică, iar în opinia sa, PNL a greșit încă din momentul în care s-a așezat la aceeași masă cu social democrații. „Pentru că i-am legitimat, pentru că le-am dat o poziție pe care nu o merită, în condițiile în care noi, PNL, am fost votați de o bună parte dintre alegători, cel mai probabil pentru că am făcut opoziție la PSD și am spus că suntem altfel. În acest moment, ne comportăm ca și cum PNL=PSD… știți dvs. continuarea și pentru mine este de neacceptat acest lucru”, a mai spus fostul ministru al Muncii.
Reforme incompatibile cu PSD
De altfel, aceasta a precizat că un guvern PNL-PSD ar însemna pentru România lipsa reformelor, în adevăratul sens al cuvântului, întrebându-se retoric dacă PSD este „motorul reformelor”, venind în același timp cu ideile de reformă, în accepțiunea sa. „Eu când mă refer la reforme, mă refer, de exemplu, la modernizarea administrației, la reducerea aparatului de stat, la o descentralizare reală, ceea ce înseamnă mai puțină putere la București și mai multă libertate, în sensul de resurse financiare și capacitate de a lua decizii în plan local. Înseamnă protejarea independenței Justiției”, a mai spus deputatul, adăugând că aceste reforme sunt incompatibile cu PSD, care are o filozofie de a conduce care este departe de ideea de reformă și modernizare a statului român.