În contextul în care PNL a votat, luni seara, în favoarea începerii negocierilor cu PSD pentru formarea unui nou guvern de coaliție, Dan Barna etichetează votul ca fiind o „decizie păcătoasă”.

Votul majoritar exercitat în Biroul Politic Național i-a favorizat pe social-democraţi, deşi USR a specificat clar că își dorește o refacere a coaliției. De asemenea, aşa cum se anticipa, se întrevede o renaştere USL.

Dan Barna: „PNL putea să aleagă onoarea și viitorul, dar a ales PSD, o decizie păcătoasă

Dan Barna a precizat că USR rămâne singura alternativă la puterea care se constituie începând de azi. Mai mult, vicepreședintele USR a transmis, printr-un mesaj publicat pe Facebook că PNL putea să aleagă ”reformele, onoarea și viitorul”. Cu toate acestea, a ales PSD.

PNL putea alege reformele, onoarea și viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea și trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună. Singura alternativă democratică reală și reformistă la puterea care se constituie începând din această seară este USR”, a fost mesajul publicat de Dan Barna pe pagina de Facebook.

Votul majoritar a fost exprimat după o şedinţă tensionată, care a durat 4 ore

În urma şedinţei, liberalii şi-au făcut publică alianţa cu social-democraţii. Au fost 48 de voturi „pentru” și 22 de voturi „împotrivă”. Guvernul ar trebui să fie votat până pe 1 decembrie.

În comunicatul de presă al PNL se menţionează că Biroul Politic Național al PNL a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD. Scopul este coagularea unei majorități care să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depășită criza politică și sanitară.

A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare. Negocierile vor avea loc începând de mâine, cu o fișă de parcurs clară, legată de obiectivele din programul de guvernare al PNL”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentVioleta Alexandru, despre coaliția cu PSD: „Este o decizie care îi jignește pe toți alegătorii”
Articolul următorRomânia va primi 12 elicoptere destinate misiunilor de intervenție și salvare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time