Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Mai mulţi pompieri au fost atacaţi de către poliţiştii greci, imaginile şocând opinia publică.

Incidentul vine în condiţiile în care guvernul i-a descris drept „eroi” în timpul incendiilor de vegetație devastatoare din timpul verii.

Pompierii sezonieri s-au strâns în fața Ministerului pentru Urgență Climatică și Protecție Civilă din Atena pentru a protesta față de condițiile de muncă, relatează Euractiv.

Mulţi dintre ei au fost consideraţi adevăraţi eroi în momentul în care au luptat cu flăcările care au distrus milioane de acri de pământ. În această vară, mai multe echipe de pompieri au venit în Grecia din alte ţări europene pentru a ajuta la stoparea incendiilor.

Mai mulţi pompieri au fost arestaţi, deşi protestau pentru Protecţie Civilă şi împotriva schimbărilor climatice

Ekathimerini, o publicaţie de ştiri din Grecia, a precizat că este vorba despre un număr de aproximativ 2.000 de pompieri sezonieri. În urma protestului organizat de aceştia, poliția a efectuat 5 arestări. Mai mult, un pompier a fost rănit în timpul manifestaţiei.

Aceasta a fost una dintre cele mai rele veri, cu peste 1.500 de milioane de acri de pământ pârjolit. De mâine, 2.500 de pompieri sezonieri vor depune cerere de șomaj pentru 399 de dolari timp de trei luni„, a anunțat Asociația Pompierilor Sezonieri într-un comunicat remis presei.

Guvernul elen este indiferent în faţa situaţiei în care se află muncitorii cu contract temporar, în special pompierii

Lipsa completă de apreciere a luat acum locul comentariilor entuziaste, mulțumirii și promisiunilor de recrutare în Brigada de pompieri din timpul verii. Guvernul își întoarce din nou spatele muncitorilor cu contract temporar, în special pompierilor, în pofida faptului că există peste 4.000 de posturi vacante în serviciul de pompieri„, a adăugat asociația.

Articolul precedentVârsta medie a mamelor minore în România a ajuns la 15 ani
Articolul următorInstitutul Național de Administrație are din nou președinte, prin semnătura lui Florin Cîțu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time