Foto: Facebook

Premierul Ludovic Orban le-a prezentat, în cursul acestei zile, scuze românilor afectați de noile măsuri luate, făcând referire, în mod deosebit, la controversata măsură de închidere a piețelor, cea contestată de unii, aprobată de alții. Orban a declarat că prioritatea numărul unu a Guvernului pe care îl conduce este aceea de a proteja sănătatea publică, chiar dacă o parte din decizii vor afecta unele categorii. De asemenea, premierul a adăugat că a început discuțiile cu o serie de primari, în scopul găsirii celei mai bune soluții în acest sens.

Ludovic Orban: „Este o măsură temporară și evident urmărește să apere sănătatea oamenilor”

„Aș vrea să explic aceste măsuri. Obligația noastră ca și Guvern este să protejăm sănătatea oamenilor. Ne-am confruntat în ultima lună cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor de Covid-19, care ne-a determinat să luăm aceste măsuri.

Sunt decizii care vor afecta unele categorii. Le cer scuze românilor…! Sigur că aceste decizii sunt urmate de o acțiune constantă pentru a permite producătorilor români unde să-și desfășoare marfa. Am vorbit cu peste 100 de primari și am solicitat prefecților să amenajeze totul bine. Orice om care a urmărit și am văzut și de la specialiști că în aceste spații închise gradul de conformare era foarte mic. Atât producătorii, cât și clienții sunt persoane mai în vârstă și sunt expuși. Este o măsură temporară și evident urmărește să apere sănătatea oamenilor.

Diferența între piață și supermarket e mare: la supermarket sunt sisteme de ventilație, sunt sisteme prin care se respectă măsurile… Diferența este dată de transmiterea virusului. Cine vrea să cumpere în continuare de la piață poate cumpăra în continuare de la piață”, a spus premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă transmisă live.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTeodorovici: „Criză, dar să fie la voi, la fermierii, agricultorii și producătorii voștri, români!”
Articolul următorCîțu exclude varianta unui acord cu Fondul Monetar Internațional
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.