Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a ținut să dea asigurări asupra faptului că un nou acord cu Fondul Momentar Internațional nu se va întâmpla. Potrivit lui Cîțu, o astfel de variantă este exclusă, adugându-se faptul că necesarul de finanțare pentru anul acesta ar fi acoperit în proporție de 97%, astfel că nu ar exista nicio problemă legată de subiectul finanțării.

Florin Cîțu: „Nu avem nicio problemă de finanţare”

„Exclud varianta unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Am arătat în acest an că dacă ai câştigat încrederea pieţei, poţi să finanţezi un deficit mare fără să ai nevoie de instituţii financiare internaţionale. Acel deficit finanţat pentru a plăti sănătate, aceste scheme de ajutor, am avut investiţii record, deci nu este nevoie de un acord cu FMI. Din punctul meu de vedere, vă spun clar, nu există aceste discuţii. Am găsit acele documente prin minister când se discuta anul trecut în septembrie cu Fondul Monetar, când după o discuţie cu Fondul Monetar s-a făcut acel document în Guvern unde se spunea foarte clar că nu vor creşte pensiile cu 40%. Nu avem în calcul împrumut la FMI, avem finanţare pentru anul acesta. Necesarul de finanţare pentru anul acesta este acoperit aproape 97%. Nu avem nicio problemă de finanţare”,a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîțu.

La rândul lui, premierul Ludovic Orban a susținut declarațiile ministrului de Finanțe Florin Cîțu, spunând că un acord cu FMI „nu este necesar” în acest moment.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentOrban: „Sunt decizii care vor afecta unele categorii. Le cer scuze românilor!”
Articolul următorViorica Dăncilă, încântată că SUA vor avea o femeie vicepreședinte
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.