„Cîţu şi-a bătut joc de noi”, transmit primarii liberali din județul Constanța

Aceștia sunt nemulțumiți de banii primiți de la Guvern, deși Constanța se află pe primul loc în privința alocării finanțelor din Fondul de Rezervă, cu 71.437 mii de lei

Discuții în jurul banilor alocați din Fondul de Rezervă nu sunt doar la nivelul social democraților sau a celor de la USR PLUS, ci și chiar în rândul primarilor PNL. În ciuda faptului că județul Constanța se află pe primul loc în topul alocărilor, cu 71.437 mii de lei, din care Consiliul Județean, condus de liberalul Mihai Lupu, are 4.826 mii lei, mai mulți primari și-au exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care banii au fost împărțiți.

„Este bătaie de joc. Cîţu şi-a bătut joc de noi. Dacă vă uitaţi pe lista banilor alocaţi pentru Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa ia mai puţin decât anumite comune din judeţ. Dacă vă uitaţi pe listă, sesizaţi clar acolo anumite… dedicaţii”, a precizat un primar PNL, citat de FocusPress.

Conform documentului, publicat deja în Monitorul Oficial, de la Fondul de Rezervă a fost alocată, pentru judeţul Constanţa, suma totală de 71.437 mii de lei, din care Consiliul Judeţean – 4.826 mii lei, municipiul Constanţa – 10.000 mii lei, municipiul Medgidia – 23.000 mii lei, oraşul Techirghiol – 5.000 mii lei, Ion Corvin şi Poarta Albă – câte 5.000 mii lei.

Mai mult, municipiul Mangalia, cu primar liberal, nu figurează cu vreo sumă de la Guvern. La nivelul comunelor, cei mai mulți bani vor ajunge în comuna Mihail Kogălniceanu, 7.000 de mii, în timp ce multe alte comune primesc câte 50 de mii de lei, iar orașul Năvodari (PSD), numai 100 mii de lei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, 2.756 de administrații locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării. „Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi (n.r. 6 octombrie), ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul Cseke Attila.

De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu este hotărât să facă plângere penală celor care au decis alocarea discreționară a banilor din Fondul de Rezervă către primăriile conduse de PNL și UDMR.

Florin Cîțu, criticat pentru alocarea banilor din Fondul de Rezervă, chiar și de colegii de partid

Articolul precedentVaccinarea devine obligatorie pentru profesorii din Ucraina
Articolul următor”Campania de vaccinare a eșuat” – cea mai repetată frază din ultimul an