Florin Roman va face plângere penală după scandalul din Parlament

De asemenea, liderul deputaților liberali solicită demisia președintei Senatului pentru încurajarea huliganismului, dar și pentru comiterea unui abuz constituțional.

Liderul deputaților liberali, Florin Roman nu a fost cel mai norocos după ce Ludovic Orban a „dat cu banul” cui să îi delege atribuțiile înainte de ședința plenului reunit al celor două Camere. Roman a avut parte de o ședință „năbădăioasă”, în care a fost scos cu forța de la prezidiu, iar chestorii i-au tras, la propriu, scaunul de sub el. Mai mult, în care cei de la AUR au aruncat cu cuvinte grele, totul sub privirile șefei Senatului, Anca Dragu, care nu a schițat niciun gest de detensionare a spiritelor.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul ședinței plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaților! Ultimele două ședințe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședință”, a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Liberalul Roman solicită  demisia Ancăi Dragu, pe care o acuză că a încurajat actele de huligalism, dar și pentru că a comis un nou abuz constituțional. „Noua alianță toxică USR – AUR a demonstrat azi imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili”, a concluzionat Florin Roman.

De altfel, demisia șefei Senatului este cerută și de premierul Florin Cîțu, dacă CCR va decide că solicitatea Guvernului pe tema moțiunii de cenzură este îndreptățită. Mai mult, Cîțu îl vrea „debarcat” și pe Ludovic Orban, care ocupă funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, co-președintele AUR, George Simion a declarat după această ședință că va depune o plângere penală pe numele lui Florin Roman, pe care îl acuză de uzurparea funcției oficiale.  

Ședință cu scandal în plenul Parlamentului României

Articolul precedentVali Ionescu Caciuriac, repusă pe postul de președinte al CS Rapid
Articolul următorBarna, din ce în ce mai convins că moțiunea de cenzură va fi un eșec