Asociația Accept (Photo credit: Diana Iorgulescu)

Primăria Municipiului București (PMB) și Asociația Accept au ajuns la o înțelegere privind organizarea „Bucharest Pride” 2021, potrivit unui comunicat al PMB.

Astfel, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat astăzi organizarea de către Asociația Accept a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane, așa cum prevede HG 795/2021.

Totodată, reprezentanții Primăriei Municipiului București au solicitat Asociației Accept ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, se arată în comunicatul PMB.

În schimb, cei de la Asociația Accept au postat pe pagina lor de Facebook că solicită Prefecturii București „să permită accesul tututor participanților”.  

De altfel, Asociația Accept a avut o nouă rundă de dicuții cu reprezentanții PMB pe această temă și s-au arăta foarte fermi în solicitărilor lor. „Nu vom accepta nicio altă rută alternativă nesigură pentru participanți sau care ne va readuce în conul de umbră din care ne-am zbătut să ieșim în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. Toate autoritățile trebuie să înțeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază”, au transmis reprezentanții Asociației Accept. Pentru aceștia „Bucharest Pride” fiind un eveniment cu istorie, ajuns la 15 ediție, care „celebrează iubirea și libertatea”.

Adriana Stoicescu (judecătoare) adresează cuvinte extrem de grele comunității LGBTQ+

Articolul precedentCând ești pus pe împușcat, până și marmota pare amenințătoare
Articolul următorGuvernul maghiar dă „doi bani” pe legile României. Sunt vizați studenții