Joe Biden amenință Rusia cu declanșarea celui de al treilea război mondial

Președintele SUA a menționat că nu vor exista sancțiuni imediate impotriva Rusiei.

„Rusia va plăti un preț serios pentru acest termen scurt și lung, în special pe termen lung”, a avertizat președintele SUA, Joe Biden, potrivit tass.com. Liderul american a afirmat că o alternativă la sancțiunile dure pe care Washingtonul le-a luat împotriva Rusiei ar fi declanșarea celui de al treilea război mondial.

„Aveți două opțiuni. Începeți un al treilea război mondial, intrați în război cu Rusia, fizic. Sau a doua, asigurați-vă că țara care acționează atât de contrar dreptului internațional ajunge să plătească un preț pentru că a făcut-o”, a spus Joe Biden, în cadrul unui interviu acordat bloggerului Brian Tyler Cohen. Videoclipul conținând interviul a fost postat sâmbătă pe pagina sa de YouTube.

„Rusia va plăti un preț serios pentru acest termen scurt și lung, în special pe termen lung”, a subliniat liderul american.

Președintele SUA a menționat că nu vor exista sancțiuni imediate impotriva Rusiei. „Dar cred că aceste sancțiuni, știu că aceste sancțiuni sunt cele mai ample sancțiuni din istorie, precum și sancțiunile economice și sancțiunile politice”, a spus Biden

Pe data de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-o intervenție televizată că, drept răspuns la o solicitare a șefilor republicilor Donbass, a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care au suferit abuzuri. și genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Liderul rus a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, obiectivul său fiind demilitarizarea și denazificarea țării.

Atunci când a clarificat evoluțiile în desfășurare, ministerul rus al Apărării a asigurat că trupele ruse nu vor invada orașele ucrainene, ci se vor limita la distrugerea infrastructurii militare ucrainene.Nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile, a declarat oficialul rus. Un număr de țări, inclusiv SUA, au anunțat sancțiuni dure împotriva Rusiei. Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a ministrului de externe Serghei Lavrov, a ministrului apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major General Valery Gerasimov.

Vicepreședintele Comisiei de Apărare: ”Românii nu au votat servicii secrete, ci un Parlament și un Președinte”

Articolul precedentVicepreședintele Comisiei de Apărare: ”Românii nu au votat servicii secrete, ci un Parlament și un Președinte”
Articolul următorScandalul Eurovision continuă. TVR vrea să dea în judecată Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune