Captureă video/Poliția Română
Captureă video/Poliția Română

O serie de percheziții au fost desfășurate la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

De asemenea, au fost efectuate percheziții ample și la persoane bănuite de furt, cămătărie și șantaj.

Toate aceste acțiuni au ca scop destructurarea grupărilor infracționale și stoparea activităților ilegale

Astăzi, 9 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Române – Direcția Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul structurilor de profil din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călărași și I.P.J. Buzău, specialiști criminaliști din cadrul I.N.C., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov si I.P.J. Călărași, precum și luptători din cadrul S.I.A.S., pun în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Călărași, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, furt, cămătărie și șantaj”, se precizează în comunicat.

Acțiunea urmărește documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că ar deține arme și muniții, fără drept, precum și că ar fi săvârșit furturi, cămătărie și șantaj, în județul Ilfov și municipiul București.

De asemenea, se urmărește identificarea si confiscarea bunurilor deținute ilegal, se mai arată în comunicatul emis de Polița Română.

Poliția Română: ”Cel puțin celor care ne citesc aceste câteva rânduri, prin care vă anunțăm că, în acestă dimineață, colegii noștri au desfășurat mai multe percheziții, în București, Ilfov, Călărași și Dâmbovița”

Potrivit unui text distribuit astăzi, 9 iunie, pe contul de Facebook, cele 73 de percheziții domiciliare au un singur target: destructurarea grupărilor infracționale și stoparea activităților ilegale.

Prin urmare, reprezentanții Poliției Române au făcut publică lista infracțiunilor.

  • Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, furt, cămătărie și șantaj;
  • Obținere ilegală de fonduri și înșelăciune;
  • Infracțiunilor de înşelăciune, uz de fals și fals în declaraţii.
Articolul precedentArme descoperite asupra unui bărbat fără locuință din Craiova
Articolul următorȘefa Clinicii de Oncologie de la Elias, despre noile terapii în combaterea cancerului: ”Există tratamente specifice, evoluate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time