Arafat atrage atenția: valul patru poate veni oricând

Printre altele, șeful DSU le-a dat o veste bună organizatorilor de nunți și botezuri. Potrivit noilor reglementări, acum este permis accesul a 200 de persoane la interior, cu condiția ca acestea să prezinte dovada de vaccinare, testul Covid sau, după caz, dovada trecerii prin boală

Raed Arafat (captură video)

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează că oricând putem să avem parte de un nou val pandemic, cel cu numărul patru, mai exact. „Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim”, a spus Raed Arafat, într-o conferință de presă susținută, astăzi, la sediul Guvernului, alături de premierul Florin Cîțu, ministrul Economiei, Claudiu Năsui și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raed Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării noastre

Astfel, Raed Arafat a confirmat faptul că un val patru al pandemiei poate începe oricând, dacă atât autoritățile, cât și cetățenii, nu iau în serios faptul că pericolul încă nu a dispărut. Mai mult, acesta a amintit de situația actuală din Marea Britanie, țară care se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de infectare. „Se adaptează totul la situația epidemiologică, dacă începe să se agraveze. În acest moment nu avem astfel de scenarii”, a subliniat Raed Arafat, adăugând că, cel puțin momentan, România stă bine,„dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea și respectarea regulilor pe mai departe și mai ales pentru cei care pleacă în concediu să își aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se știe care e situația pandemică, în zone în care sunt variante despre care se știe, pentru că există riscul să se infecteze și să ducă mai departe”, a mai spus acesta. Mai mult, potrivit acestuia, în momentul de față nu ar exista probleme, din punct de vedere al locurilor la ATI.

Una dintre modificările aduse astăzi este creșterea numărului de persoane prezente la evenimente de tip nuntă sau botez, la 200 de invitați la interior.

Cîțu mai câștigă un aliat. Tătaru, critici voalate la adresa lui Orban

Articolul precedentCîțu mai câștigă un aliat. Tătaru, critici voalate la adresa lui Orban
Articolul următorPSD îl trimite pe Klaus Iohannis să strângă gunoaiele din Sectorul 1
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.