Vasile Dîncu e un personaj cotroversat. Spun asta fără niciun fel de ezitare, având în vedere evenimentele ultimelor zile. Reapărut pe scena politică de nicăieri, în stilul ciupercilor care apar după vreo ploaie, a reușit să creeze o furtună de proporții colosale în doar câteva zile de la „debut”, enervându-i pe toți marii lideri social democrați. Cu procente mici dar cu păreri „mari”, Dîncu emite judecăți de valoare și dă sfaturi de reformare:

„Acest atac la adresa mea a fost comandat și s-a reacționat după o transcriere oarecum imperfectă a unei emisiuni de televiziuni. Eu nu am spus niciodată că nu-i respect pe cei din sud care câștigă. Am spus-o chiar la întâlnirea de partid cu organizațiile din Transilvania de la Reghin, am spus cât de mult și de ce respect eu munca celor câștigă în acest moment alegerile pentru PSD în sudul țării. Ceea ce am spus a fost simplificat într-o transcriere care a fost pusă pe net a fost faptul că victoria unor organizații din sud nu poate să reprezinte întreaga cultură politică a stângii din România. Aceste victorii, din păcate, trebuie să le completăm cu cultura politică din alte județe și cu reprezentarea politică în conducerea politică a Moldovei sau a Transilvaniei. Eu am spus că asta nu epuizează întreaga cultură politică, nu am spus că nu respect munca acestor oameni”, a declarat Vasile Dîncu pentru Europa Liberă.

Mai pe șleau, „ilustrul” Dîncu are senzația că fără sfaturile lui PSD-ul se piardă procente electorale. Ba mai mult decât atât, ar avea toate șansele să se destrame și într-o bună zi să nu mai existe. Cel mai probabil fix atitudinile de genul ăsteia, pline de atotcunoaștere, au dus la picajul abrupt al social democraților lui Dragnea. Însă, firește, este doar o altă părere.

Dîncu: „Nu înțeleg nimic din politică”

„Nu înțeleg nimic din politică. Sunt unii care cred că singurul lucru important e votul. E foarte important pentru partid, dar în partid, așa cum oamenii trebuie să fie diferiți, ar trebui să gândim un pic mai complex de atât. Am mai spus și poate și asta deranjează că în politică, mai ales în cea de stânga, este importantă diversitatea. Dacă nu acceptăm diversitatea internă, cum să o înțelegem pe cea din societate. Dacă PSD se concentrează doar pe susținerea unui electorat captiv sau pe rezolvarea unor probleme din justiție, atunci suntem condamnați să dispărem. Electoratul se schimbă, aceasta este cea mai mare provocare a PSD-ului în acest moment, dacă partidul nu se schimbă, vom pierde peste tot, chiar și în zonele din sud”, a mai precizat Dîncu.

Cât despre părerile celor mai cunoscuți social democrați, Lia Olguța Vasilescu ne expune motivele pentru care NICI ea nu e de acord cu personajul Dîncu și cu modul său de acaparare a partidului.

„Acum cativa ani, un lider PSD, dintr-un judet in care partidul nu sare de genunchiul broastei de la revolutie incoace, se chinuia sa ne convinga sa citim un studiu facut de Vasile Dancu in care se explica „pe larg” de ce pierduse el alegerile. A fost o bascalie generala din partea liderilor care castigasera alegerile cu scoruri cu 4, cu 5 sau chiar cu 6 in fata. „Dar unul care sa te fi invatat cum sa castigi, n-a avut?” Acum urmaresc, in parte amuzata, in parte enervata, insistenta „strategului” care s-ar vrea lider al partidului, fiindca (nu-i asa?) il califica „anvergura” si „cultura politica” sa fie sef. El, care nu a reusit sa ia mai mult de 7 la suta la Cluj si care a fost mana dreapta intr-un guvern condus de Ciolos! Pai, poate exact „anvergura” l-a tras in jos, la scoruri de rasul curcilor. Fiindca si oltenii si moldovenii si ardelenii au, in general, aceleasi probleme care ii preocupa. Iar solutiile partidelor sunt nationale. Poate ca de vina e organizarea, comunicarea cu oamenii sau, in multe cazuri, chiar blatul cu adversarii politici. Fotbalul se face pe goluri si politica pe voturi! Asta spune o „nesimtita” care nu a pierdut niciodata alegeri cand a fost pe vreo lista sau a candidat uninominal si care nu accepta lectii si jigniri de la unii care isi inchipuie sa politica inseamna blaturi, dosare si discursuri sforaitoare!”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

Articolul precedentSocial democrații, de neclintit: nu mai vor să fie în stare de alertă
Articolul următorPolițiștii au început să-și facă treaba: 93 de dosare penale pentru furtul de lemn
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.