Se vede treaba că după tot scandalul cu pădurile furate ale României, polițiștii ar fi început să-și facă treaba și să investigheze cazurile raportate. Motivul concret al schimbării de atitudine nu îl putem ști însă. Cert este că de curând Jandarmeriea Română, Poliția de Frontieră, Garda Forestieră, Romsilva și Ocolul Silvic au făcut front comun și au decis că e cazul să se alăture celor 1.300 de polițiști în descidenderile împotriva hoților de lemne.

Astfel, 166 de persoane au fost puse sub acuzare, însumând 93 de dosare penale ce vor ajunge în tribunale în cel mai scurt timp. În cadrul aceleiași acțiuni s-au confiscat 555 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 320.000 de lei.

„Au fost efectuate 283 de acțiuni și 933 de controale, 80 dintre acestea fiind în fondul forestier, 70 pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, 756 pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos, restul vizând alte activități”, a declarat Poliția Română.

Articolul precedentDîncu preferă să acuze decât să se scuze
Articolul următorPrimii 500 de bucureșteni sunt testați astăzi în cadrul programului „SUNT IMUN LA COVID?”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.