La câteva momente după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că România nu va ieși din starea de alertă, însă măsurile se vor mai relaxa după 15 iunie, PSD își reîntărește opinia vizavi de acest aspect: nu va vota prelungirea. Prin vocea purtătorului de cuvânt Lucian Romașcanu, chestionat la Digi24 asupra planurilor social democraților, PSD rămâne de neclintit. În viziunea reprezentanților formațiunii politice, situația din țară în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus nu este una care să atragă după ea continuarea stării de alertă.

Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Romașcanu pentru sursa citată.

Potrivit anunțului lui Klaus Iohannis, din 15 iunie vor putea fi redeschise mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă, afterschool-urile, grădinițele și școlile private își pot deschide porțile, precum și sălile de fitness și piscinele exterioare.

Vor fi posibile evenimente private – atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior. Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat și am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare – atenție, exterioare – cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziția celor care sunt interesați.

Măsuri de izolare la domiciliu, respectiv de autoizolare, au ocupat un spațiu destul de lung în discuția și în analiza noastră. Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv, cu care putem și noi, în România, să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic – mai exact, unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milion de locuitori în fiecare dintre sau în media ultimelor 14 zile”, sunt câteva dintre măsurile anunțate de președinte.

Articolul precedentPSD vrea să tragă sforile organizării alegerilor locale
Articolul următorDîncu preferă să acuze decât să se scuze