Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, senatorul PSD Gabriela Firea, a vizitat Centrul pentru regugiați din orașul Voluntari. Firea a mers la întâlnirea cu refugiații ucrainieni împreună cu Evelyn Regner, vicepreședinte al Parlamentului European, și de europarlamentarul Victor Negrescu. 

Criza umanitară cauzată de conflictul armat neprovocat din Ucraina este fără margini. 

Evelyn Regner este membră a Parlamentului European din anul 2009, din partea Austriei, și printre responsabilitățile în calitate de vicepreședinte al PE se numără egalitatea de șanse și de gen”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa oficială de Facebook. 


“Milioane de oameni și-au părăsit casele și au plecat unde au văzut cu ochii. Țările europene vecine Ucrainei le-au oferit protecție și un acoperiș deasupra capului.

Poveștile ucrainenilor refugiați în România sunt zdrobitoare. Cei mai mulți dintre ei nu știu dacă își vor mai găsi în viață frații, tații și bunicii rămași la război. 

Doar la acest centru din Voluntari primesc găzduire și îngrijire sute de refugiați ucraineni, jumătate fiind copii. 

Mulți dintre refugiați sunt în trecere prin România, având ca destinație finală Germania, Franta, Canada etc. Chiar și-așa, ei trebuie ajutați în aceste momente grele. De la începutul războiului, aproape 4.000 de persoane au trecut prin centrele pentru refugiați din Voluntari”, a mai spus ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

Împreună cu Gabriela Firea la vizita de la Centrul pentru refugiați din Voluntari a fost prezentă și Simona Neculae, prefectul județului Ilfov, alături de o delegație a Primăriei Orașului Voluntari

Articolul precedentÎn data de 17 iunie va începe programul Rabla pentru Electrocasnice
Articolul următorMotivul pentru care România merită să se alăture spațiului Schengen
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...