Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Începând cu 17 iunie, va debuta prima sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice.

Anunțul a fost făcut astăzi, 9 mai, de ministrul Mediului.

Tanczos Barna: ”Este un program care se bucură de un interes uriaș din partea cetățenilor, un program care anul trecut s-a desfășurat pe un buget de 75 de milioane de lei”

Săptămâna trecut a apărut ghidul solicitantului. În mare măsură, programul rămâne pe aceeași structură. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptori și tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă”, a spus Tanczos Barna, citat de Mediafax, conform Gândul.ro.

Vor fi organizate două sesiuni de depunere de solicitări, iar cei care au conturi de beneficiari în 2021 nu trebuie să se mai înscrie o dată în aplicație.

Conform declarațiilor făcute de Tanczos Barna, se dorește eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică.

Ministrul Mediului: ”Prima sesiune începe pe 17 iunie. Lăsăm această perioadă de pregătire pentru a crea posibilitatea informării și documentării pentru beneficiari”

Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat. Foarte mulți cetățeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, le-au primit, după care nu le-au valorificat, probabil din lipsa de informații, că nu s-au documentat”, a adăugat ministrul Mediului.

Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în șapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la același nivel ca în 2021.

Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, menționează ministrul Mediului.

Articolul precedentA început primul studiu privind cantitatea de microplastic transportată de Dunăre
Articolul următorMinistrul Gabriela Firea, alături de refugiații ucrainieni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time