Sursa: Captură video

Suspiciuni de încălcări ale legii și posibile infracțiuni comise la momentul în care a fost retrocedat Parcul IOR din Capitală – acestea au fost subiectele unei conferințe de presă susținute de prefectul Rareș Hopincă.

Acum candidat PSD la Primăria Sectorului 2 al Capitalei, Hopincă anunța încă din toamna anului trecut, tot într-o conferință de presă, că Instituția Prefectului a introdus acțiune pentru anularea retrocedării Parcului IOR.

La acel moment, prefectul explica faptul că Adriean Videanu, cel care a condus Primăria Capitalei din aprilie 2005 și până în iunie 2008 a emis cu nerespectarea prevederilor legale aplicabile mai multe dispoziții care au dus la retrocedarea Parcului IOR.

Azi, în conferința de presă, Hopincă a anunţat că există suspiciuni că retrocedarea Parcului IOR ar fi fost realizată cu acte false, după ce a studiat un raport pe care l-a primit de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Am constatat că există suspiciuni că retrocedarea unei părţi din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false. După depunerea acţiunii în instanţă de către mine, în octombrie 2023, pentru anularea dispoziţiilor de retrocedare a Parcului IOR, am solicitat Autorităţii Naţionale pentru Restituire Proprietăţilor (ANRP) să desfăşoare un control de fond pe toate documentele ce au stat la baza celor două dispoziţii pentru retrocedarea unei părţi din Parcul IOR.

Constatările din raport sunt extrem de grave, dar din raţiuni ce ţin de strategia în cadrul procesului, pentru a maximiza şansele de a anula cele două dispoziţii, nu-l voi face public, ci voi cita anumite aspecte din acest raport. Retrocedarea Parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă, fiind constatat un lung şir de posibile infracţiuni şi încălcări ale procedurilor stabilite de lege.

Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave infracţiuni săvârşite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false”, a explicat prefectul, menționând și că va solicita o anchetă penală.

Articolul precedentNicușor Dan, sincer: „Există o șansă reală ca la sfârșitul acestor alegeri primarul Bucureștiului să fie Cristian Popescu Piedone”
Articolul următorOrdin pe Unitate: toate tunurile pe Piedone