Beatrice Mahler / Foto: Digi24

Managerulu Institutului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler a atras atenția asupra simptomatologiei care ar trebui să trimită pacientul către un consult medical în spital. „Dacă în valul doi vorbeam în mod deosebit de o monitorizare a saturaţiei, sigur, saturaţia rămâne un parametru care trebuie monitorizat acasă, dar este extrem de important ca persoanele, mai ales cele care au comorbidităţi sau sunt persoane vârstnice, să îşi monitorizeze pofta de mâncare, lipsa poftei de mâncare este un semnal de alarmă, somnolenţa excesivă şi presiunea care apare la nivelul toracelui, durerea toracică difuză”

Sunt trei simptome care trebuie atent monitorizate la aceste categorii de persoane şi care trebuie să indice o posibilă evoluţie spre agravare şi impun consultul medical

Beatrice Mahler

Ghid de bune practice pentru evitarea aglomerației în magazine

Beatrice Mahler a vorbit despre cât de dificile sunt lucrurile în spital

Potrivit maganegerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, întreaga secţie s-a transformat într-o secţie de terapie intensivă, „pentru că în marea majoritate, peste 90% din pacienţi sunt pacienţi severi, care necesită debite crescute de oxigen, la care căutăm surse suplimentare de oxigen pe lângă oxigenul pe care îl avem de la staţia centrală de oxigen – adică butelii sau concentratoare de oxigen, pentru că abia cu surse suplimentare reuşim să stabilim o oxigenare cât de cât în parametrii de funcţionare ai organismului”.

Mai mult, Mahler a subliniat un fapt care ei i se pare îngrijorător și anume modul de evoluție al complicațiilor care pot apărea la pacienții internați la terapie intensivă (ATI).

Articolul precedentGhid de bune practice pentru evitarea aglomerației în magazine
Articolul următorFinal de anchetă în cazul scandalului stârnit de consilierul USR Ana Munteanu la Timișoara. Ce au găsit trimișii ministrului Bode
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.