Lucian Bode

Corpul de Control trimis de ministrul Lucian Bode la Timișoara, pentru a analiza situația creată de consilierul local USR-PLUS Ana Munteanu, a finalizat ancheta legată de descinderile jandarmilor la localul unde fusese sesizat că sunt încălcate regulile sanitare din pandemie.

Și, potrivit informațiilor prezentate de Victor Ciutacu la Punctul Culminant și preluate de Știri pe Surse, situația consemnată de Corpul de Control nu este nici pe departe favorabilă autorităților din Timiș, în frunte cu prefectul Zoltan Nemeth.

Astfel, reiese că prefectul de Timiș s-a implicat activ în acele descinderi, a dat telefoane și chiar și-a trimis câteva persoane de încredere acolo, persoane care din păcate nu aveau atribuții.

Ca nereguli consemnate sursa citată arată că „Prefectul a angrenat în această activitate două angajate din cadrul Instituției Prefectului care nu aveau atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine”, dar și că „prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie”. Materialul întreg, aici.

Articolul precedentBeatrice Mahler evidențiază simptomele periculoase: somnolență, lipsa poftei de mâncare și durere toracică
Articolul următorAna Birchall, din nou dezamăgită de Stelian Ion: „A fost trimis la București de mam’mare, mamițica și tanti Mița”