Foto: Știrile PRO TV

Cancelarul german Angela Merkel a avut o convorbire telefonică cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în legătură cu noile conflicte armate ce se prefigurează în Ucraina. Potrivit informațiilor Reuters, la sfârșitul conversației, Angela Merkel i-ar fi cerut președintelui rus să își reducă efectivele militare de pe suprafața Ucrainei.

Vladimir Putin a insistat asupra responsabilității pe care Ucraina o are în acest posibil conflict

Germania se gândește, tot mai profund, la vaccinul Sputnik V

În timp ce Vladimir Putin susține că o parte din resposabilitatea conflictului ar putea să aparțină chiar Ucrainei, atât oficialii ucrainieni, cât și Occidentul acuză că separatiștii pro-ruși ar provoca, în mod intenționat, conflicte, susținute de tensiuni.

Kremlinul ar fi menționat că nu intenționează, cel puțin momentan, să escaladeze acest conflict, însă a subliniat că negocierile cu Germania și Franța se află într-un impas. Și nu de acum, ci din 2019 când cele mai importante națiuni, printre care și cele menționate anterior, ar fi participat la un summit care nu a produs rezultate favorabile din punct de vedere diplomatic.

Angela Merkel cere retragerea trupelor ruse din Ucraina

Un comunicat al administrației naționale germane susține că în momentul de față ar avea loc „întărirea prezenţei militare ruse în estul Ucrainei, iar cancelarul federal a cerut ca aceste întăriri de trupe să fie reduse pentru a permite dezescaladarea situaţiei”.

Angela Merkel a adus în discuție inclusiv încarcerarea opozantului rus, Alexei Navalnîi, însă așa cum era de așteptat, Vladimir Putin nu a părut să-și dorească o discuție constructivă nici în ceea ce privește acest subiect.

Articolul precedentAna Birchall, din nou dezamăgită de Stelian Ion: „A fost trimis la București de mam’mare, mamițica și tanti Mița”
Articolul următorDemolare cu scandal, joi seară, la stația de metrou Pipera
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.