Peste 80 de persoane vătămate, prejudiciu de 500.000 de euro și 7 persoane cercetate într-un dosar instrumentat de DIICOT, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani. Astăzi, au avut loc ample percheziții la locuințele suspecților, în Râmnicu Vâlcea, Chiajna – județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu – județul Gorj și în București.

Acțiunea a vizat locuințele a 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani. În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceștia ar fi postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri. Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane).

În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută. La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă”, se arată într-un comunicat.

Articolul precedentFost europarlamentar, judecat pentru un prejudiciu de peste 50 de mii de euro
Articolul următorLui Nicușor Constantinescu i s-au contopit pedepsele. Fostul baron local va sta șapte ani și patru luni în închisoare