Curtea de Apel Constanţa a decis marţi contopirea celor două pedepse de câte cinci ani de detenţie primite de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal şi cel al retrocedărilor ilegale de terenuri, acesta urmând să execute un total de șapte ani şi patru luni de închisoare.

Decizia instanţei de judecată nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. Luna trecută, Tribunalul Constanţa şi-a declinat, în favoarea Curţii de Apel Constanţa, competenţa judecătorii cererii fostului preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu de contopire a celor două pedepse, pronunţate prin sentinţe definitive.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013. Referitor la această condamnare, pe 18 martie Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Constantinescu de eliberare condiţionată din penitenciar, decizia instanţei de judecată fiind definitivă. Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

Articolul precedent500.000 de euro, prejudiciul într-un dosar de fraudă informatică
Articolul următorTraian Băsescu, atac dur la adresa lui Darius Vâlcov: este un rebut din punct de vedere moral