Petru Constantin Luhan, fost membru în Parlamentul European, este acuzat de procurorii anticorupție că a decontat nu mai puțin de 50.368 lei pentru transport, deși actele depuse de acesta pentru a justifica suma ar fi fost false. Luhan va fi judecat în stare de libertate pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, în calitatea menționată mai sus, cu rea-credință, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport. La cererile respective, inculpatul a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro”
, se arată într-un comunicat DNA.

Articolul precedentAugustin Lazăr își cere scuze pentru activitatea procurorilor de dinainte de Revoluție. „Nu am instrumentat dosare penale vizând fapte comise împotriva regimului comunist”
Articolul următor500.000 de euro, prejudiciul într-un dosar de fraudă informatică