Captura video - Youtube. Kanal D România
Captura video - Youtube. Kanal D România

Conform unui sondaj realizat de INSCOP, partidul extremist AUR continuă să piardă în sondaje.

Ascensiunea partidului a avut loc, cu precădere, în perioada pandemiei în care mai mulţi lideri şi simpatizanţi AUR au militat împotriva normelor de protecţie şi împotriva vaccinului.

Alături de multiplele proteste împotriva normelor care protejau viaţa românilor, partidul extremist a promovat ură, poziții violent anti-occidentale şi şi-a arătat simpatia faţă de Putin

Sondajul INSCOP, realizat în perioada 2-7 martie, demonstrează că Alianţa pentru Unirea Românilor își inversează tendința crescătoare din sondaje.

Prin urmare, scade în opțiunile de vot, pe fondul începerii războiului și al dispariției aproape totale a temei pandemiei din dezbaterea publică.

Care este intenția de vot pentru partidele parlamentare, raportat la bazinul respondenților care au exprimat o opțiune de vot (72,8% din totalul eșantionului):

– PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32% (ușoară scădere față 32,7% în februarie).

– PNL urcă pe locul 2 cu cu 19,9% (creștere față de 16,6% în februarie).

– AUR coboară pe locul trei cu 18,9% (față de 22,4% în februarie)

– USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie).

INSCOP

PSD și USR își păstrează scorul electoral anterior invaziei ruseşti din Ucraina

Creșterea uşoară a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care câştigă puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE, arată Remus Ștefureac, directorul INSCOP.

Scăderea AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media şi adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid. Nu ştim dacă efectele războiului din Ucraina asupra intenţiei de vot sunt temporare, datorate contextului emoţional sau ele se vor adânci”, a mai spus Ștefureac.

Articolul precedentStatele Unite: Nord Stream 2 este o „mare bucată de metal pe fundul mării”
Articolul următorBogdan Aurescu explică de ce NATO nu poate institui o zonă de interdicţie aeriană asupra spaţiului aerian al Ucrainei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time