Sursa foto: Facebook

Victoria Nuland, subsecretarul american de stat, a declarat că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania este „mort”, după ce Putin a decis să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Aceasta a mai precizat, în cadrul unei audieri parlamentare, că „acea bucată de metal”, aflată pe fundul mării, nu va mai putea fi resuscitată.  „Cred că acest gazoduct nu se va mai întoarce vreodată”, a spus ea, potrivit Digi24.

Oficialii americani au fost sceptici cu privire la Nord Stream 2, precizând că ar întări capacitatea Rusiei de a folosi aprovizionarea cu energie a Europei ca armă politică.

Sancțiunile impuse Rusiei de către SUA

La câteva zile după ce armata rusă a intrat în Ucraina, Germania, în coordonare cu SUA, au decis suspendarea gazoductului Nord Stream 2, care nu era încă în funcțiune. În urma acestei decizii, operatorul gazoductului, cu sediul în Elveția, a concediat pe cei 106 angajați și a intrat în faliment.

Statele unite au anunțat interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune. Președintele american Joe Biden a spus în urmă cu o zi că această decizie reprezintă o „nouă lovitură” pentru Putin și oligarhii săi.

„Interzicem toate importurile de petrol şi gaz rusesc. Aceasta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane, iar poporul american va da o nouă lovitură puternică maşinii de război a preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat Biden la Casa Albă.

La câteva ore de la anunțul făcut de președintele american, cotaţia barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai a urcat cu 5,4%, până la 129,91 de dolari.

Reamintim că anul trecut, Statele Unite importau pe lună 20,4 milioane de barili de țiței și produse rafinate din Rusia, adică 8% din importurile de combustibil lichid al Washingtonului.

Președintele american a reamintit că „apărarea libertății va costa”, dar prin această măsură, Putin și armata rusească va avea de suferit și nu vor mai putea susține războiul pe care l-au început în Ucraina în urmă cu 14 zile.

„Războiul lui Putin face rău familiilor americane la pompă. De când a început Putin comasarea militară de la granița ucraineană, prețul combustibilului în America a urca cu 75 de cenți. Cu această acțiune, va crește și mai mult”, a mai spus Biden.

Estonia avertizează:“Ce este mai rău urmează să vină”

Articolul precedentEstonia avertizează:“Ce este mai rău urmează să vină”
Articolul următorPartidul extremist AUR, în cădere liberă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.