Cazul polițistului din Constanța care a fost amendat în timpul serviciului de un coleg de la Poliția Rutieră a făcut, la momentul respectiv, destulă vâlvă pe canalele media, fie ele online sau clasice.
Agentul amendat a spus că în luna martie 2020, în timp ce se afla de tură, în calitate de polițist local, a observat un autoturism marca Dacia, care se deplasa necontrolat pe carosabil, cu luminile stinse. Ulterior acesta a cerut ajutorul Poliției Rutiere, întrucât nu avea competența necesară pentru a opera cazul. Ajuns la fața locului, agentul de poliție rutieră i-a solicitat polițistului local să se legitimeze, însă în lipsa actului de identititate, acesta a prezentat legitimația de muncă, motiv pentru care a fost amendat.
Dosarul Retrocedărilor din Constanța: Dragoș Săvulescu, liber în Italia
Constanța, orașul tuturor posibilităților
Astfel, prin intermediul cererii înregistrate pe rolul Judecătoriei Constanța, polițistul local a formulat o plângere împotriva procesului verbal de contravenție, solicitând anularea acestuia, însă și restituirea sumei de 250 lei pe care a achitat-o (jumătate din amendă), în baza procesului verbal, însă și obligarea reclamatului să plătească cheltuielile aferente judecății, precizează Ziua de Constanța. De asemenea, polițistul amendat nu se consideră vinovat, considerând amenda nejustificată.
„Nu se poate reține susținerea organului constatator, în sensul că petentul (nr. polițistul local) a refuzat sa dea relații cu privire la identitatea sa, câtă vreme aceasta a precizat ca este agent la poliția locală, era îmbrăcat în uniformă, fiind la vedere si legitimația pe care acesta o poartă întotdeauna în timpul serviciului. Instanța reține că nu a existat un refuz din partea petentului, câtă vreme insigna pe care acesta o purta putea conduce la concluzia, fără niciun dubiu, că acesta face parte din cadrul Poliției Locale, și, totodată, petentul i-a indicat datele sale agentului de poliție, neavând asupra sa actul de identitate“, se arată în motivare, potrivit sursei citate anterior.
De curând, Judecătoria Constanța a admis plângerea formulată de polițistul local și a anulat procesul verbal de contravenție emis de polițistul de la Rutieră.