Anchetă penală în interiorul AUR, de la o plângere care vizează infracțiunea de corupere a alegătorilor.

Informația a fost lansată de G4 Media, care citează surse politice, conform cărora procurorii Parchetulului de pe lângă Judecătoria Slobozia fac cercetări privind caravana medicală organizată de AUR și modul în care formațiunea folosește banii de la bugetul de stat.

Sesizarea ar fi fost depusă la Parchetul General în vara anului 2023, a fost declinată către DNA, apoi la Parchetul Buftea, până să ajungă la Slobozia, unde a fost înregistrat la finalul anului trecut, cercetările fiind in rem.

Sursa citată mai arată că anchetatorii au transmis la Parlament solicitarea oficială privind calitatea de parlamentari în cazul lui George Simion, Claudiu Târziu, Marius Lulea și Silviu Titus Păunescu.

Ulterior, liderul AUR George Simion a ieșit cu acuze pe Facebook, susținând că „procurorii lui Marcel Ciolacu au început atacurile asupra AUR: primul dosar penal”.

La începutul acesta de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desfiinţeze, că vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem. Nu vă temeţi, dacă aşa se gândesc ei să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu, pentru coruperea alegătorilor.

Cu ce îi corupem noi? Suntem la guvernare, noi? Înseamnă că au pierdut deja meciul. (…)

O să ne luptăm cu ei pe Twitter, pe Youtube, pe Tik Tok, o să ne luptăm cu dosarele penale care au început să le facă şi la final de 2024, noi o să fim învingători”, este sigur Simion.

Potrivit art. 386 din Codul penal, coruperea alegătorilor constă în „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat” și „se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

AUR organizează în toată țara caravane medicale, oferind cetățenilor servicii medicale gratis. Caravanele medicale au un site propriu și un calendar prestabilit de partid, unde se pot înscrie cetățenii pentru consultațiile gratis oferite de partidul lui Simion. Chiar pe site-ul caravanei se arată că „Congresul Extraordinar AUR din 02.12.2022 de la Alba Iulia a aprobat Strategia de propagandă politică a AUR, care reglementează practic proiectul AUR PENTRU SĂNĂTATEA ROMÂNILOR”.

Articolul precedentFlorin Cîțu l-ar mai vrea pe Nicușor Dan o tură la Primăria Capitalei
Articolul următorBoloș e cu ochii pe transportatori, pentru combaterea evaziunii fiscale