Sursa: Facebook

Ex-premierul Florin Cîțu, care cândva a fost și lider al PNL, partid care l-a susținut pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, crede că acesta rămâne în continuare cea mai „viabilă” variantă de primar.

Invitat la TV, Cîțu a mărturisit că, dacă ar fi factor de decizie, i-ar acorda susținerea sa lui Nicușor Dan și la alegerile locale din acest an.

În opinia lui Cîțu, PNL nu are „un candidat de calibru”, astfel că singura opțiune ar fi aceeași ca cea din 2020, anume susținerea, la scară largă, a actulului primar al Capitalei.

Destul de recent însă, președintele PNL București – ministrul Sebastian Burduja, a anunțat că va candida anul viitor la Primăria București, explicând că Nicușor Dan a fost „un deal prost pentru PNL”, deoarece nu ar fi făcut mai mult pentru partid.

Nu aceeași opinie a avut însă și Florin Cîțu, care consideră că „Nicuşor Dan a reuşit, împotriva multor şi a circumstanţelor, să aşeze lucrurile”, subliniind că acesta este un „compromis bun”.

M-am uitat şi în PNL, şi dacă am avea în PNL un candidat de calibru, da, foarte bine. Încă nu l-am văzut eu, dacă este, aş merge cu candidatul PNL, deci asta ar fi prima opţiune.

Dar astăzi, când mă uit şi nu văd, cred că Nicuşor Dan este cea mai bună opţiune pentru Bucureşti, mai ales când văd că o parte din PNL Bucureşti s-ar duce lângă PSD, şi atunci chiar nu sunt de acord cu asta.

(…) trebuie să fim uniţi. Şi e adevărat, poate la Bucureşti dreapta îl dă pe Nicuşor Dan dar poate PNL, tot aşa, cu dreapta unită, poate să dea preşedintele României, dacă are un candidat bun”, a spus Cîțu, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentAngajat al MAI, judecat pentru corupție în legătură cu eliberarea permiselor de conducere de către SPCRPCÎV Suceava
Articolul următorAnchetă în AUR, pentru coruperea alegătorilor. George Simion anunță că va lupta „pe Twitter, pe Youtube, pe Tik Tok”