Sursa: Facebook

Ministrul PNL de Finanțe, Marcel Boloș, avertizează transportatorii că vor fi „vânați”, în vederea combaterii evaziunii fiscale.

Nu chiar „vânați”, ci verificați până la ultimul gram de marfă transportată, prin intermediul noilor măsuri care vor fi aplicate în acest an.

Este vorba despre digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Boloș explicând pe Facebook cum va fi combătută evaziunea fiscală, dar și și frauda fiscală, urmărindu-se în același timp și „creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat” sau „prevenirea și combaterea comerțului ilicit de bunuri”.

În opinia ministrului de Finanțe, cele de mai sus pot fi atinse doar dacă „ținem pasul ritmului inovării și tehnologizării”, iar Boloș nu uită să sublinieze evoluția în bine, respectiv „dovada că ne ținem de cuvânt”, adică „progresele zilnice pe care le înregistrăm cu fiecare proiect: e-factura, SAF-T, e-sigiliu sau e-transport”. Un exemplu, modificarea Sistemului naţional RO e-Transport.

Transportatorii trebuie să știe că am extins obligația de notificare pentru toate bunurile (nu numai cele cu risc fiscal) în cazul tuturor operațiunilor (achiziții intracomunitare, livrări intracomunitare etc.).

Astfel, toate mărfurile care tranzitează punctele de trecere a frontierei sunt declarate la punctele vamale. Aceste declaraţii sunt preluate în Spaţiul Privat Virtual, după care îşi urmează cursul de verificare a riscului de fraudă fiscală.

Datele referitoare la expeditor şi beneficiar, caracteristicile, cantităţile şi contravaloarea bunurilor transportate sunt foarte utile pentru a lupta cu evazioniștii care deturnează bunurile și ajung să le vândă la negru.

Informațiile obținute prin camerele de luat vederi amplasate în punctele de trecere a frontierei vor fi asociate cu notificările din sistem și cu alte date aflate la dispoziția ANAF sau transmise de alte instituții. Astfel, ne vor ajuta să îmbunătățim analizele de risc și să combatem mult mai ușor fraudele”, a detaliat ministrul Boloș pe Facebook.

Articolul precedentAnchetă în AUR, pentru coruperea alegătorilor. George Simion anunță că va lupta „pe Twitter, pe Youtube, pe Tik Tok”
Articolul următorBucureștenii, din nou în frig, după o avarie la sistemul de termoficare; Firea acuză „incompetența politicienilor de dreapta din București”