Cristian Diaconescu

Într-o postare pe pagina de Facebook a PMP, Cristian Diaconescu, liderul partidului, atrage atenția Guvernului României că s-a îndepărtat de criteriile de aderare la zona euro.

Mai mult, politicianul a afirmat că țara vecină, Bulgaria, a fost admisă în anticamera euro și urmează să adere la moneda unică în doi ani.

„Îndeplinirea criteriilor de aderare la euro însemnă că ţara respectivă este consolidată economic şi financiar fără a fi nevoită să opereze ajustări semnificative ale cheltuielilor, veniturilor sau deficitului bugetar cu efecte destabilizatoare din punct de vedere economic sau social”, a scris Cristian Diaconescu.

Aderarea României la euro, un vis imposibil

Mai mult, președintele PMP e de părere că ultimele guverne au luat măsuri care au avut ca efect îndepărtarea României de la moneda unică europeană. Totodată, Diaconescu a amintit că în 2019, România a intrat în deficit excesiv, iar situația actuală în care se află țara face ca zona euro să devină „un vis aproape imposibil”.

„Dacă adăugăm la acest tablou criteriile referitoare la stabilitatea preţurilor, soliditatea finanţelor publice, stabilitatea cursului de schimb şi convergenţa ratelor dobânzilor pe termen lung devine şi mai clar că zona euro e pentru România un vis aproape imposibil de îndeplinit sub egida unor guvernanţi incapabili de politici economice viabile”, a afirmat Cristian Diaconescu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PMP.

Totodată, Diaconescu a mai precizat că România este „ruda săracă” ce nu e capabilă să își stabilească niște ținte clare pe care să le urmeze și să le ducă la îndeplinire.

„În prezent ţara noastră nu are nici măcar un calendar clar de aderare la zona euro, chiar dacă de-a lungul timpului mai marii ţării au avansat mai multe date pentru trecerea la moneda euro. Rezultatul? Suntem din nou primii de la coadă, ruda săracă ce nu e capabilă sa îşi stabilească ţinte clare şi să le şi ducă la îndeplinire”, a conchis liderul PMP.

Reamintim că la începutul lunii octombrie a anului trecut, Cristian Diaconescu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că guvernul interimar din acea perioadă putea pune în pericol viitorul PNRR.

Cristian Diaconescu (PMP) vrea monitorizarea implementării fondurilor ce vin prin PNRR

Articolul precedentDirectorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Marinescu, despre Deltacron: „Nu o să aibă un impact important”
Articolul următorAlexandru Rafila: „Vaccinarea nu va fi obligatorie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.