Sursa foto: Redaccion Medica

Un profesor de științe biologice de la Universitatea din Cipru, Leondios Kostrikis, a descoperit o nouă tulpină de coronavirus care combină variantele Delta și Omicron. Acesta a numit tulpina „Deltacron”, din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu Omicron în cadrul genomului Delta.

Până în prezent, profesorul a menționat că nu sunt multe cazuri și nici nu există suficiente informații privind impactul pe care îl poate avea noua tulpină a coronavirusului.

Varianta Omicron a devenit dominantă

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai gravă sau mai contagioasă sau dacă va prevala față de cele două tulpini dominante, Delta și Omicron”, a declarat Kostrikis, într-un interviu acordat postului Sigma TV, relatează g4media.ro.

Omul de știință e de părere că Omicron reprezintă cea mai contagioasă și mai puternică variană a coronavirusului și va depăși tulpina Deltacron. Echipa sa a trimis concluziile către o bază de date internațională care monitorizează virusurile. Noua descoperire vine în timp ce varianta sud-africană devine dominantă în majoritatea statelor lumii, provocând o creștere masivă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

În Statele Unite s-au raportat, în urmă cu câteva zile, peste 1 milion de noi infectări cu coronavirus.

În luna noiembrie a anului trecut, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au etichetat tulpina sud-africană Omicron ca fiind „o variantă de îngrijorare” din cauza numărului mare de mutații în profilul său genetic.

Altfel spus, oamenii de știință au descoperit 32 de mutații în proteina spike a variantei Omicron, care este ținta principală a anticorpilor pe care sistemul imunitar îi produce pentrua lupta împotriva COVID-19.

În doar câteva zile de la descoperirea noii tulpine, Omicron a fost identificată în zeci de state, motiv pentru care autoritățile au introdus restricții de călătorie pentru persoanele care vin din Africa de Sud.

La mai bine de o lună de la descoperirea noii variante, peste 80 de țări din toată lumea au raportat cazuri de infecție cu Omicron.

Începutul anului 2022 a venit cu o explozie de cazuri de COVID-19 în Europa, dar și în Statele Unite.

În țara noastră, conform specialiștilor, valul cinci al pandemiei a început deja, iar numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 este în creștere.

Companiile producătoare de vaccin împotriva coronavirusului, Moderna, Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson au început testele pentru a vedea cât de eficiente sunt vaccinurile lor în a proteja populația de varianta Omicron.

MedLife: „România ar putea ajunge la 50.000 de cazuri pe zi”

Articolul precedentCaz revoltător în Constanța. O fetiță de doi ani a fost filmată în timp ce era bătută de mama sa
Articolul următorMinistrul Apărării, Vasile Dîncu, despre marinarii militari: „Sunteți o elită a Armatei Române”
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.