Florin Cîțu (captură video)

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu a precizat că așteaptă ca noua coaliție să vină cu varianta finală a certificatului verde.

Fostul premier susține că Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, trebuie să prezinte noul proiect până la sfârșitul anului. „Aşteptăm varianta, sper să fie optimă, să treacă imediat prin Parlament şi să rezolvăm această problemă”, a precizat Florin Cîțu, relatează g4media.

Legea certificatului verde, contestată de mulți parlamentari

Președintele Senatului a mai adăugat că după ce a fost introdus proiectul de lege în Parlament, rata de vaccinare a crescut considerabil. Cu toate acestea, după ce proiectul a fost aspru criticat de mai mulți parlamentari și respins de Senat, numărul persoanelor imunizate a scăzut, de la o zi la alta.

„În momentul în care acel proiect nu a fost susţinut, din păcate, nu a fost susţinut de actualii noştri parteneri de coaliţie, rata de vaccinare a scăzut. Sper să vină cât mai repede cu această propunere şi să nu fie doar o strategie de a întârzia lucrurile”, a declarat Cîţu, miercuri, la Senat.

Partidul Național Liberal (PNL) e de acord ca această lege să fie adoptată de Parlament și promulgată de președintele României.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că mai mulți specialiști de la Institutul de Sănătate Publică (INSP) lucrează la proiectul legii. „Sper ca legea privind certificatul covid să fie aprobată în această lună”, a spus Rafila într-o conferință de presă. Mai mult, demnitarul e de părere că actualul proiect este extrem de limitat „din punct de vedere al aplicabilității.” Partidul Social Democrat (PSD) nu este de acord cu proiectul de lege, precizând că este „scris prost”.

Schimbarea numelui din certificat verde în Stop-Covid

La începutul lunii decembrie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că numele Certificatului verde ar trebui schimbat în Certificat Covid sau Stop-Covid.  El a spus că este vorba de o recomandare a Comisiei Europene, dat fiind că termentul de certificat verde se referă la acel document necesar pentru a călătorii între statele Uniunii Europene.

Reamintim că mai mulți parlamentari au fost amenințați cu moartea pentru faptul că au militat pentru introducerea certificatului verde.

Rafila vrea un parteneriat cu populația pentru a ne întoarce la normalitate

Articolul precedentUnde se află cel mai înalt pom de Crăciun din Europa
Articolul următorBilanțul CSM: „O catastrofă și Sărbători Fericite”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.