Credit foto:BBC
Credit foto:BBC

Se împlinește un an de la administrarea primului vaccin anti-Covid.

Prima persoană din lume care a primit doza, ca parte a unui program de vaccinare în masă în urmă cu 12 luni, a reflectat asupra anului 2021, numindu-l ”anul său minunat”.

Margaret Keenan, acum în vârstă de 91 de ani, locuiește în orașul Coventry, Anglia. Femeia a primit un vaccin Pfizer/BioNTech, la Spitalul Universitar, în data de 8 decembrie 2020.

Ea a spus că este fericită că gestul ei i-a inspirat pe alții să-i urmeze exemplul.

Margaret a precizat că nu există un cadou mai frumos ca sănătatea: ”Cel mai bun cadou de Crăciun pe care l-am putut avea era să fiu sănătoasă”

Oamenii mă întâlnesc pe stradă și îmi spun:Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tine. Pentru că nu aveam curaj să fac vaccinul. Este minunat să aud asta. Chiar și tinerii mi-au vorbit și mă face să mă simt tare bine”, a spus Margaret Keenan, conform BBC.

Peste 51 de milioane de primele doze de vaccin au fost administrate în Marea Britanie, împreună cu peste 46 de milioane de doze secundare și 20 de milioane de doze suplimentare.

Margaret, cunoscută ca Maggie, s-a pensionat după ce a lucrat mulți ani într-o bijuterie. Femeia locuiește în Coventry de mai bine de 60 de ani, dar este originară din Enniskillen, Irlanda de Nord.

Ea a adăugat că va sfătui pe oricine să facă vaccinul anti-covid: ”Nu te gândi la asta. Doar du-te și vaccinează-te. Nu durează mult”.

Margaret iubește hainele festive și sănătatea. Credit foto: BBC

”Am făcut și rapelul anti-covid și să mă simt protejată de acest virus oribil. Oamenii nevaccinați joacă jocuri de noroc cu viața și cu sănătatea lor”

Femeia de 91 de ani a ținut să adauge că este fericită pentru alegerea făcută și că va continua să încurajeze pe toată lumea să aleagă vaccinarea.

În ceea ce privește tinerii nevaccinați, doamna Parsons a spus: ”Aceștia sunt oamenii cărora aș dori să mă adresez și să aflu motivele pentru care nu au ales vaccinarea. Pentru că joacă jocuri de noroc cu viața lor.

Mai mult, Maggie a adăugat că numărul de oameni nevaccinați este foarte mare. De asemenea, aceasta a precizat faptul că refuzul vaccinului este incorect și că nimeni nu ar trebui să sufere sau să moară din cauza acestui virus.

Articolul precedentAlianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține că noile măsuri de relaxare sunt „jignitoare”
Articolul următorManagerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Omicron ar putea fi începutul sfârşitului pandemiei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time