George Simion și Claudiu Târziu

Reprezentanții AUR sunt de părere că noile măsuri adoptate de către Guvernul României nu reprezintă altceva decât o „jignire la adresa românilor cinstiți și muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat.”

Mai mult, copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a precizat că măsurile de relaxare restrâng drepturile și libertățile cetățenilor pe criterii sanitare. „Românii din țară, nevaccinați, nu vor putea nici acum să intre în centrele comerciale, în restaurante sau în hoteluri, fără a prezenta un certificat verde”, spus senatorul AUR, relatează g4media.ro.

George Simion (AUR): „Măsuri aberante și discriminatorii”

De asemenea, Târziu e de părere că românii care vin din străinătate vor fi întâmpinați de către autorități ca „niște teroriști”. „Anchetați, puși să completeze formulare, carantinați sau constrânși să facă teste PCR”, a mai precizat Claudiu Târziu.

Totodată, cofondatorul AUR i-a transmis „militarului Ciucă” să îi trateze pe românii din diaspora cu respect, ca pe niște cetățeni liberi și demni.

„Pentru ce toată această bătaie de joc? Sunt românii noștri care muncesc afară și echilibrează balanța de plăți a țării”, a conchis senatorul AUR.

Liderul deputaților AUR din Parlament, George Simion, susține că Arafat și Guvernul României induc în rândul populației panica. Ba mai mult, el e ferm convins că toate măsurile impuse „sunt mai degrabă o apetență către dictatură, nu grija față de sănătatea românilor.”

„AUR somează Guvernul și pe eternul Arafat să renunțe la aceste măsuri iraționale și să manifeste respect față de contribuabilul român! În caz contrar, ne vom alia cu toți cei nemulțumiți și vom ieși în stradă”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Conform comunicatului, AUR trage un semnal de alarmă și consideră că Guvernul condus de Nicolae Ciucă trebuie să înceteze să mai încalce libertățile și drepturile fundamentale ale românilor.

Reamintim că Executivul a aprobat în ședința de guvern de miercuri, 8 decembrie, hotărârea CNSU prin care s-au propus mai multe relaxări înaintea sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat marți seară, 7 decembrie, hotărârea  prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 9 decembrie, însă cu o serie de relaxări.

AUR a depus o plângere penală în legătură cu testarea COVID a elevilor

Articolul precedentÎncă două demisii din PNL, de această dată la Brăila
Articolul următorPrima persoană care a primit vaccinul anti-Covid este fericită că a inspirat întreaga lume
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.