Manifestanții care au participat la protestul anti-restricții au început să fie anchetați.

Începând cu ziua de miercuri, 8 decembrie, sunt efectuate percheziții la mai multe persoane.

Procurorii şi poliţiştii au făcut noi percheziţii în dosarul deschis după violenţele de la protestul anti-restricţii

Protestul a avut loc în primăvara acestui an, în Bucureşti. Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, dar şi în Capitală.

Până acum, 21 de persoane au fost trimise în judecată.

La data de 08 decembrie a.c., poliţişti ai Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au pus în aplicare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt calificat”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că la sediul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au fost duse mai multe persoane cu vârste cuprinse 16 şi 24 de ani după punerea în aplicare a mandatelor de aducere în municipiul București şi în judeţele Giurgiu, Calarasi şi Ilfov.

Activităţile se desfăşoară într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii ca urmare a unor proteste. enţionăm că până în acest moment, au fost trimise în judecată 21 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt calificat”, au mai precizat poliiştii.

La protestul anti-restricţii care a avut loc, în noaptea de 29 spre 30 martie, în Bucureşti au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente

La intervenţia jandarmilor, manifestanții au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi, lor alăturându-li-se şi alţi protestatari. 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital, mai arată sursa citată.

Protestatarii au incendiat şi distrus vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal. Mai mult, aceștia au vandalizat staţii de autobuz şi geamuri ale mijloacelor de transport.

La acel moment au fost aplicate 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei. Opt dintre sancțiuni au fost acordate organizatorilor.

Articolul precedentPollyanna Hangan (USR): „Un copil flămând nu poate să facă performanţă şcolară”
Articolul următorÎncă două demisii din PNL, de această dată la Brăila
Jurnalist full-time / Pesimist part-time