Foto: România Tv
Foto: România Tv

Victor Ponta continuă să comenteze criza politică actuală, precizând că viitorul premier trebuie să vină din partea social democraţilor, în condiţiile în care, preşedintele a fost ales din rândul liberalilor.

Invitat în cadrul unei emisiuni la România TV, fostul premier și președinte al PSD Victor Ponta a declarat, duminică, că PSD trebuie „să aibă premierul”, iar preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să-l desemneze pe şeful social-democraţilor pentru a forma noul Guvern.

Viitorul premier trebuie să fie ales dintre social-democraţi, deoarece Iohannis rămâne „şef de PNL”

PSD trebuie să aibă premierul. PNL are preşedintele. Iohannis e cel mai preşedinte de partid care a existat în România. Nici Ion Iliescu nu era cu PSD-ul aşa. Nici Băsescu cu PDL-ul. Constantinescu nici atât.
Iohannis e şef de PNL. Merge la Congres, îi cheamă pe PNL-işti. Dă Guvernul la PSD. Mai departe. Cum se împart, să ştiţi că nu interesează pe nimeni. Pe oamenii obişnuiţi nu îi interesează. Astea sunt problemele lor. E normal
„, a menţionat Ponta.

De asemenea, fostul premier a ironizat ambele formaţiuni politice, explicând că PNL şi USR se manifestă ca într-un mariaj eşuat, ca doi soţi care se bat în faţa blocului de 10 ori şi a 11-a oară se împacă.

Astfel, Ponta consideră că un Guvern PSD va exista doar cu sprijinul PNL-ului.

Ponta: „Singura soluție este PSD”

Nu este pentru prima dată când liderul PRO România insistă asupra faptului că singura soluţie rămâne PSD. Încă din primele zile ale lunii noiembrie, fostul premier continua să insiste că singura soluţie este implicarea social democraţilor la guvernare.

În plus, Victor Ponta a ţinut să explice de ce Klaus Iohannis îşi doreşte PSD la guvernare.

Câtă vreme Iohannis şi PNL nu înţeleg că au dat-o în gard, că distrus un an din viaţa acestei ţări şi poziţia lor acum e să vină Ciolacu. Dacă iese prost Ciolacu, pe el o să-l omoare lumea. Hai să iasă bine lucrurile„, a afirmat Victor Ponta.

Articolul precedentPSD, mandat de negociere pentru un guvern cu PNL, UDMR și minoritățile naționale
Articolul următorBacău rămâne cu deșeurile extrem de periculoase de la fostul combinat chimic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time