foto ilustrativ-Știri Botoșani

Cazul revoltător a fetei de doar 10 ani ce a rămas însărcinată a fost descoperit în satul Agighiol, din comuna Valea Nucarilor. Primarul comunei Valea Nucarilor, Maria Lența, a precizat că cei de la școală au descoperit că fata de doar 10 ani este însărcinată, relatează Agerpres. Mai mult, autoritățile locale au precizat că fata este supravegheată de asistentul comunitar.

De asemenea, primarul comunei a adăugat că mama fetei a fost la doctor cu fata, iar sarcina decurge bine. Din primele cercetări, copila provine dintr-o familie în pragul sărăciei, iar mama are în grija sa șapte copii.

Viitoare mamă la 10 ani

Situația fetei din satul Agighiol a fost adusă la cunoștința Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Mai mult, conform Direcției Generale Pentru Asistență Socială și Protecția Copilului ( DGPASPC), numărul mamelor minore din județ a crescut considerabil.

Mai exact, au fost înregistrate peste 40 de cazuri de mame minore. Din nefericire, șase au abandonat copilul nou-născut. Conform poliției, mama fetei s-a mutat în satul Agighiol la începutul lunii iunie, în acest an. Ea a venit din Tulcea împreună cu concubinul ei.

Tânără de 19 ani cu șase copii născuți

De asemenea, un alt caz revoltător a avut loc în Mehedinți, unde o bunică și-a vândut nepoatele pentru suma de 2.000 de euro. Fetele, în vârstă de 9 și 12 ani, au fost obligate să se căsătorească cu forța. Vecinii au fost cei care au anunțat Protecția Copilului cu privire la acest gest revoltător. Mai mult, una dintre fete a fost obligată să se căsătorească în Dolj, iar cealaltă în localitatea Motru.

Conform unui studiu UNICEF, în România s-a descoperit o tânără de doar 19 ani ce născuse deja șase copii. Mai mult decât atât, în țara noastră există minore ce deja la doar 15 ani au deja doi sau trei copii. Totodată, vârsta la care își încep unii tineri viața sexuală este șocantă. Din eșantionul studiat, o fată a mărturisit că a început să întrețină relații sexuale de vârsta de nouă ani. Jumătate dintre mamele minore din Uniunea Europeană se află în România.

O bunică și-a vândut nepoatele pentru 2000 de euro

Articolul precedentCristian Ghinea, o „ultimă” dorință: vrea ca ministrul Finanțelor să fie de la PSD. „Să văd cum face un buget pentru 2022”
Articolul următorStarea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.