Sursa foto: Publika.md

Două fete din Mehedinți, în vârstă de 9 și 12 ani, au fost vândute de bunica lor pentru doi galbeni de aur, fiecare valorând 1000 de euro. Femeia a decis să-și căsătorească nepoatele cu forța, iar vecinii au fost cei care au anunțat Protecția Copilului cu privire la acest gest revoltător, relatează Digi24.

Conform DGASPC Mehedinți, una dintre minore a fost obligată să se căsătorească în Dolj, iar cealaltă în localitea Motru. Minora de 12 ani s-a întors la casa bunicii după ce a fost bătută în repetate rânduri de familia în care ajunsese.

Două minore au fost vândute pentru doi galbeni de aur

Cele două minore au fost introduse într-un program de consiliere pentru depășirea problemelor cu care se confruntă. Purtătorul de cuvânt IPJ Mehedinți, Gabriela Ciocioană, a precizat că polițiștii cercetează infracțiuni de agresiune sexuală și rele tratamente față de cele două minore. Fetele erau crescute de bunică deoarece mama lor are probleme psihice și nu au tată.

Tânără de 19 ani cu șase copii născuți

Din nefericire, un sfert din mamele minore din Uniunea Europeană trăiesc în țara nostră. Mama primului copil care s-a născut în 2021 în România este o adolescentă de doar 15 ani din județul Mureș. Mai mult decât atât, în urma unui studiu realizat de UNICEF în țara noastră, împreună cu Asociația SAMAS- Sănătate pentru Mame Singure- s-a descoperit o tânără care, la doar 19 ani, a născut deja șase copii.

De asemenea, există minore ce la doar 15 ani au deja doi sau chiar trei copii. Conform studiului realizat de UNICEF, șocante sunt și vârstele primelor experiențe sexuale. Din eșantionul studiat, o fată a mărturisit că a început la frageda vârstă de doar nouă ani. Pentru a preveni sarcinile la minore, medicii sublinează importanța educației sanitare și de reproducere pentru copii și părinți.

Președintele României a cerut anul trecut reexaminarea legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu „educație sanitară”. Cu toate acestea, în 2021, parlamentarii PSD și PNL au decis eliminarea predării educației sexuale în școli, când a avut loc votul final în plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 269 de voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” și 35 de abțineri.

Educație sexuală vs educație sanitară. Cum plimbă politicienii cuvinte pe care NU le înțeleg

Articolul precedentLiviu Dragnea: „PSD e o cumplită dezamăgire”
Articolul următorBrașov: pensionarii voluntari fac after-school cu copiii din medii sărace
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.