Cseke Attila (Facebook)

Ministrul intermiar al Sănătății, Cseke Attila a precizat că, în urma discuțiilor cu autoritățile s-au găsit mai multe soluții ce vin în sprijinul persoanelor infectate cu COVID-19. Demnitarul susține că vineri, 8 octombrie, în București au fost avizate 144 de noi paturi cu oxigen pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

„Am fost astăzi la platforma din Pipera, am vorbit şi cu primarul general şi există toată colaborarea ca aceasta platformă să se deschidă săptămâna viitoare”, a mai precizat ministrul intermiar al Sănătății, Cseke Attila, relatează Antena3. De asemenea, demnitarul a mai precizat că Ministerul Sănătății „lucrează în fiecare zi pentru fiecare pat” și a dat asigurări că vor începe lucrările de infrastructură pentru introducerea rețelei de oxigen.

România primește ajutor din partea mai multor țări europene în lupta cu COVID-19. Peste 350 de decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Țara noastră va primi ajutor, prin Mecanismul European de Protecție Civilă și Programul RescEU, 250 de concentratoare de oxigen. Totodată, Germania a decis să trimită 12.700 de medicamente, similare cu Tocilizumab. Nicu Șeftănuță, europarlamentar USR PLUS, a mai precizat pe pagina sa de Facebook că România va primi ajutor din partea medicilor din mai multe state europene. De asemenea, în mesajul postat pe Facebook, Nicu Ștefănuță a adăugat că resursele pe care țara noastră le va primi au fost posibile datorită mobilizării Comisiei Europene și răspunsului prompt din partea Olandei, Germaniei și Poloniei.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a anunțat astăzi, 8 octombrie, că nu mai există locuri disponibile la ATI. De asemenea, patru pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați la Tulcea și Târgu-Mureș.

Arafat a explicat că că 92,6% dintre decese provin de la persoanele nevaccinate și recomandă vaccinarea pentru ieșirea din criza sanitară în care se află țara. Mai mult, șeful DSU a explicat, în conferința de presă, că există discuții cu Ungaria pentru transportarea a 300 de persoane infectate cu Sars-Cov-2.  „Sunt discuţii şi aşteptăm şi de la colegii noştri să vină să ne spună cam care este soluţia lor finală”, a mai susținut Arafat.

România primește concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia

Articolul precedentSpitalul de la Lecțani, sub conducere militară
Articolul următorArafat, apel către parlamentari să voteze proiectul de lege privind vaccinarea sau testarea cadrelor medicale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.