Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, este cu „ochii” pe trei primari de sector din București, lăsând să se înțeleagă că aceștia încalcă legislația.

Concluziile lui Nicușor Dan au legătură cu lucrările efectuate de edilii în cauză, un exemplu fiind dat numai în ceea ce privește Sectorul 3, condus de Robert Negoiță.

Ca un adevărat matematician care este, Nicușor Dan a precizat, citat de Știri pe Surse, că „am făcut repede un calcul în minte, trei primari din şase fac lucrurile acestea”.

Potrivit primarului general, trei primari de sector efectuează lucrări pe domeniul public gestionat de Primăria Bucureștiului, fără să aibă acest drept, din punct de vedere legal, însă Nicușor Dan a afirmat că nu vrea să intre în polemică cu toți, deoarece „pe alte canale comunicăm. (…) Încercăm să nu generăm conflicte mari cu ei”.

Concret, potrivit sursei citate, primarul general a vorbit despre înlocuirea dalelor de la magazinul Unirea, din Sectorul 3:

Acolo noi am făcut o reparaţie acum un an – un an şi jumătate. Deodată, de pe o zi pe alta, ne-am trezit că a venit domnul Negoiţă cu dalele lui roşii şi negre, deşi nu are administrare asupra acelui spaţiu. Şi atunci a trebuit poliţia să îl oprească.

Și, acum, când reconfigurăm trotuarele din toată Piaţa Unirii, le-am scos şi pe acelea şi le-am pus pe ale noastre. Şi în plus există şi un litigiu civil în care îi cerem să ne dea înapoi bordurile. Erau în inventarul nostru. (…)

Nu e corect ca unii primari să respecte întocmai legea şi să facă studii de fezabilitate, DALI-uri, achiziţii, toate procedurile corecte şi să termine lucrările într-un an şi jumătate. Şi să vină alţii, să nu respecte nimic şi să investească, în plus, pe terenuri pe care nu le au în administrare. (…)

Tot ce au nevoie să facă, trebuie să ceară aprobare de la noi. Eu am fost extrem de diligent, cu fel de fel de cereri care au venit – de ordinul sutelor – de la sectoare. Şi toate au trecut prin Consiliul General şi, evident, că nu putem să oprim un sector sau altul din lucrurile legale pe care le au de făcut”.

Articolul precedentExpert contabil judiciar condamnat definitiv la închisoare cu executare și dat în urmărire generală, trimis în judecată din nou de DNA
Articolul următorWizz Air își „ajustează” rețeaua; baza de operare de la Suceava, închisă începând din octombrie