Sursa foto: Pixabay

Banca Comercială Română a anunțat joi că introduce funcționalitatea de retragere a numerarului în euro de la bancomate. Potrivit oficialilor BCR, acest lucru va fi posibil începand din luna septembrie la aproximativ 100 de ATM-uri din întreaga țară, până la sfârșitul anului peste 300 de aparate din rețeaua BCR urmând să ofere această facilitate, potrivit economedia.ro.

Retragerea  numerarului în euro va fi posibilă doar în cazul posesorilor de carduri de debit BCR, persoane fizice, la ATM-urile băncii amplasate în București dar și în celelalte mari orașe

Schimbul valutar se va realiza la cursul de schimb al Băncii Naționale Române, la care se va adăuga comisionul de conversie valutară standard de 2%, valoarea comisionului fiind afișată pe ecranul terminalului folosit înainte de terminarea tranzacției.

Clienții BCR care au carduri de debit în lei nu vor plăti comision de retragere a numerarului, ci doar comisionul de conversie valutară standard.

ATM-urile BCR de la care se poate retrage numerar în euro dau posibilitatea de a retragere a unor sume care sunt multipli de 50. Lista completă a tuturor ATM-urilor la care se pot efectua aceste operațiuni bancare este disponibilă pe site-ul BCR. Până acum, în România se pot retrage euro sau dolari americani doar de la ATM-urile Euronet, care au comisioane mari, ING și UniCredit Bank oferind această posibilitate doar clienților care dețin carduri în euro, emise de fiecare dintre ele.

Ponta: ”Taxele se măresc peste noapte. Nimeni nu explică ce se întâmplă în zona energiei”.

Articolul precedent Guvernul din Austria plafonează preţul energiei electrice pentru gospodării până în 2024
Articolul următorBucurești, în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto din lume