Foto: Facebook - Victor Ponta
Foto: Facebook - Victor Ponta

Victor Ponta a discutat despre independența energetică a României și despre taxele pe care românii vor fi nevoiți să le plătească, în momentul în care va începe sezonul rece.

Afirmațiile vin în contextul în care fostul ministru delegat al Energiei, Răzvan Nicolescu, a explicat că Romania nu ar fi trebuit sa ia nicio decizie privind piața de energie înainte de a vedea propunerile Comisiei Europene de reformare a pieței.

Aceste propuneri urmează a fi publicate săptămâna viitoare.

Ponta acuză actuala guvernare că pentru că a blocat și a abandonat proiectele care ar fi dus la independența energetică a României

În 2012 – 2015 am ascultat, în domeniul energiei, de câțiva oameni. Unii erau mai tineri, iar alții erau mai experimentați, chiar erau profesioniști. Așa am ajuns să avem prețuri stabile și competitive, să atragem investiții, să producem suficient încât să putem exporta, să dublăm cantitatea de enegie regenerabilă”, a transmis Ponta, într-un text publicat pe contul de Facebook.

Fostul premier a precizat că, în acel interval, a reușit să pornească mai multe mari proiecte. Toate acestea ar fi asigurat că România este și rămâne independentă, din punct de vedere energetic.

Potrivit fostului premier, este vorba despre Grupurile 3 și 4 de la Cernavodă, grupul termo de la Rovinari și centrala de la Iernut.

În egală măsură, ar fi fost exploatate inclusiv gazele din Marea Neagră, cu ajutorul EXXON Mobile.

Victor Ponta: ”Prețurile explodează în fiecare zi, iar taxele se măresc peste noapte”

Nimeni nu mai găsește energie de achiziționat după 1 Octombrie. Firmele sunt total disperate și oamenii sunt sfătuiți părintește de Comisia Europeană să “fie mai economi”! Nu explică nimeni ce se întâmplă în zona energiei. Cei care iau decizii habar nu au și nu înțeleg nici ei nimic. Doar execută niște ordine stupide și iau măsuri inaplicabile!”, a conclus liderul PRO România.

Articolul precedentFlorin Cîțu: ”Mai sunt șanse să evităm o rată a inflației de 25%?”
Articolul următorDragnea este revoltat că viața sa personală apare în presă: ”Mizerii au apărut și vor mai apărea”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time