Sursa foto: Redsamovar.com

 Sarcini neobișnuite de muncă pentru directorii companiei aeriane Qantas din Australia, din cauza lipsei de personal. Acestora li s-a cerut să lucreze că manipulatori de bagaje timp de trei luni, deoarece compania Qantas a fost una din companiile aeriene afectate de pandemie, potrivit digi24.ro.

O serie de țări, printre care se află și Australia, și-au închis granițele, avioanele fiind menținute la sol

 Potrivit șefului de operațiuni al Qantas, este nevoie de minim 100 de voluntari care să își desfășoare activitatea pe aeroporturile din Sydney și Melbourne. Aceștia se vor ocupa de încărcarea și descărcarea bagajelor, dar și de conducerea vehiculelor cu ajutorul cărora sunt mutate valizele prin aeroport.

Compania Qantas ia măsuri pentru readucerea la normal a operațiunilor după ce restricțiile cauzate de pandemia COVID au fost anulate

 „Nivelurile ridicate ale cazurilor de gripă sezonieră și de COVID-19 în întreaga comunitate, împreună cu piața forței de muncă aflată în criză, fac ca resursele să fie o provocare în industria noastră”, le-a transmis directorul operațional al Qantas, Colin Hughes, angajaților companiei. Acesta a subliniat că munca la bagaje nu va fi o sarcină în plus față de atribuțiile oficiale, managerii urmând să se ocupe de bagaje timp de 3 sau 5 zile pe săptămână, în ture de 4 sau 6 ore , în timp ce voluntarii vor trebui să poată transporta valizele care au o greutate de maxim 32 kg. „Am spus clar că performanța noastră operațională nu a îndeplinit așteptările clienților noștri sau standardele pe care le așteptăm de la noi înșine, așa că am luat toate măsurile pentru a ne îmbunătăți performanța”, a declarat un purtător de cuvânt al Qantas.

„Așa cum am făcut în trecut în perioadele aglomerate, aproximativ 200 de angajați ai biroului central au ajutat în aeroporturi, în perioadele de vârf”, a precizat acesta. Mii de angajați care lucrează în industria auto au fost concediați în timpul pandemiei,  aceștia fiind greu de reangajat, după reluarea zborurilor fără restricții.

Ce compensații pot primi românii ale căror zboruri au fost anulate






Articolul precedent Ce compensații pot primi românii ale căror zboruri au fost anulate
Articolul următorCe a declarat Carmen Șatran (Bejan) pentru a fi liberată condiționat. Va trebui să scape de porecla „studenta criminală”