Colonelul Tiberiu- Silviu Dumitrache a câștigat concursul pentru șefia Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind și singurul candidat. Dumitrache este împuternicit la șefia DGPI încă din ianuarie 2020 de către fostul ministru de Interne, Marcel Vela. 

Așa se face că la conducerea unuia dintre cele mai râvnite și controversate servicii de informații ajunge ginerele unui mare  și controversat lider sindical aflat acum în închisoare.

Tiberiu- Silviu Dumitrache  este ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical de la Petrom și unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vîntu. Luca se află în penitenciar unde execută mai multe pedepse.

Tatăl său este la fel de controversat ca și socrul său. Tatăl noului șef al DGPI este colonelul SRI în rezervă Gheorghe Dumitrache. Acesta a fost implicat în unul dintre cele mai cunoscute dosare penale în care au fost protagoniști ofițeri ai Serviciului Român de Informații. Gheorghe Dumitrache a fost condamnat în 2012, împreună cu generalul (r.) SRI Ovidiu Soare, la trei ani de închisoare cu suspendare.


Averea furată de Luca de la Petrom, în declarația de avere a șefului DGPI

În declația de avere a lui Tiberiu-Silviu Dumitrache apare un domeniu în județul Prahova, la Păulești, în suprafață de 31.565 mp, pe care e plasat un conac de 2.675 mp. 

Terenul și locuințele cu lift, piscină olimpică și heliport reprezintă donații făcute celor doi copii minori ai generalului Dumitrache de către bunicul Liviu Luca.  DIICOT susține că proprietățile i-au aparținut liderului sindical Liviu Luca.  Conform procurorilor, au fost construite cu bani furați de la membri de sindicat din OMV Petrom. Prin donația către copiii generalului Dumitrache, scrie DIICOT în rechizitoriu, de fapt „imobilul a ajuns iar în posesia lui Liviu Luca”.  

Soția lui Dumitrache, Roxana, fiica lui Liviu Luca, este patroana unei agenții de turism din Prahova, dar în același timp este și angajata Transgaz. Întâmplător, agenția de turism la care este unic acționar a câștigat un contract bănos cu Ministerul Apărării Naționale!

Articolul precedentUmbrele(le) lui Vanghelie în PSD
Articolul următorÎn timp ce Cîțu se distrează la Electric Castle, AUR cere dreptul de a se distra la proteste
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...