Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a trimis la Palatul Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, potrivit unei declarații făcute în conferința de presă după ședința de guvern de joi. Totodată, Cîțu a precizat că Nazare „a avut posibilitatea să își dea demisia”, însă a ales să fie revocat.  

„Decizia am luat-o după o analiză la șase luni. Avem proiecte întârziate la ministerul Finanțelor”, a spus premierul, întrebat fiind care sunt motivele revocării ministrului finanțelor. „Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite și vom corecta greșelile”, a mai spus Florin Cîțu.

De altfel, acesta l-a ironizat pe fostul ministru, spunând că „poate organizează și acesta o conferință de presă după șase luni de zile”, făcând aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din comunicarea guvernamentală.

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că la ministerul Finanțelor va fi efectuat și un control de către Corpul de Control al premierului.

Motivele revocării lui Nazare

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă unul dintre motivele remanierii ministrului de Finanțe îl reprezintă fondul de 7,5 miliarde de lei, bani care urmează a fi distribuiți către primari. Cîțu a precizat că oricum el ar fi semnat alocările din funcția de premier. „Oricum semnam pentru acești bani din funcția de premier, propunerile vin de la ministere. Deci, oricum eu semnam alocarea acestor fonduri, pentru că asta este procedura. Majoritatea propunerilor vor veni de la Ministerul Dezvoltării, nu de la Ministerul de Finanțe.”, a spus Florin Cîțu.

Potrivit unor surse politice, înlocuitorul lui Nazare ar urma să fie deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care este și liderul filialei Gorj. Până va fi desemnat viitorul ministru al Finanțelor, interimatul acestui portofoliu va fi asigurat chiar de către Florin Cîțu, cel care a fost ministru de Finanțe în mandatul lui Ludovic Orban.

Acesta este al doilea ministru din actualul cabinet care a fost revocat, după cel de la Sănătate, Vlad Voiculescu, înlocuit de Ioana Mihăilă.

Vlad Voiculescu, demis. Dan Barna va fi ministrul interimar al „Sănătății”

Articolul precedentPrefectura Prahova vacantează un mandat de consilier local la Câmpina
Articolul următorItalia. 31 secții de votare pentru alegerile de duminică, din Republica Moldova