Violeta Alexandru

În urma ultimului incident în care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut parte de o răscoală a… unui pensionar recalcitrant, se pare că aceasta a luat decizia de a se gândi mai abitir la mărirea pensiile, cea cerută în mod vehement atât de oameni, cât și de social democrați care, în dulcele stil clasic, aleg să exploateze subiectul și de data aceasta.

Întrebată dacă se vor mări pensiile, Violeta Alexandru sugerează că de mărit, se vor mări, însă în mod realist, nu populist

„Mesajul pe care vreau să-l transmit este că acest Guvern este responsabil. Va fi o creştere a pensiilor. Este un Guvern responsabil care va anunţa o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget. Nu este nimeni care să nu vrea, mai ales că ştim foarte bine care e traiul zilnic al unui om care, după o viaţă de muncă, uneori în condiţii foarte grele, este în situaţia de a avea nevoie de medicamente, este în situaţia de a se descurca singur de cele mai multe ori. Să nu se creadă că nu avem nicio înţelegere. În mod evident, dincolo de orice populism, suntem oameni responsabili şi vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget. (…) Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care din rea voinţă să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor, pentru că nu avem cum. Este evident că este necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului, pentru că venim după o perioadă de pandemie, în care economia a fost greu lovită”, a explicat ministrul Muncii la TVR1, citată de către cei de la Agerpres.

Asociațiile de proprietari i-au pus gând rău ministrului Muncii

De altfel, ministrul Muncii, Violeta Alexandru ar mări pensiile cu 40%, caz în care ar avea cu ce, potrivit spuselor acesteia. În egală măsură declară că este conștientă de faptul că pensiile sunt mici și că trebuiesc mărite.

„Sunt mirată. Asociaţiile sunt beneficiare ale unor finanţări de la Ministerul Muncii. Mi-aş fi dorit, aşa cum ne-am auzit atunci când i-am rugat, n-am avut neapărat un ecou, să mă ajute în perioada pandemiei, să preia dânşii, având în vedere relaţia contractuală pe care o avem în baza legii de funcţionare,(…) să preia comunicările cu pensionarii. Din păcate n-am avut ecou. Regret că atunci am putut să dialogăm şi acum n-am găsit un canal de dialog. Din punctul meu de vedere voi continua comunicarea cu toate asociaţiile pensionarilor”, a spus Violeta Alexandru.

Articolul precedentDaniel Tudorache: „Nu vreau și nu pot să cred că plata burselor poate fi speculată electoral”
Articolul următorFosta doamnă Adamescu, jaf de 3 milioane lei la Unirea Shopping Center
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.