Se pare că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, e pusă pe fapte mari. Supărată din pricina întârzierilor dosarelor restante, aceasta a anunțat demisii în cazul caselor de pensii ce nu au respectat termenele de predare-primire. De asemenea, aceasta a mai zis că „despre care se ştia de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve. Iată că SE POATE, oameni buni! Oamenii serioşi fac diferenţa.”, amintind de diferența dintre cei ce își fac și cei ce nu își fac datoria.

„Au trecut cele 2 luni, termen limită comunicat Caselor judeţene de pensii pentru recuperarea întârzierilor în recalculările dosare pensii. Ieri a expirat termenul. Aceasta este situaţia la nivelul ţării. Am insistat foarte mult, uneori chiar peste puterea de înţelegere a unor funcţionari (ca să nu spun de acceptare), pentru a schimba radical situaţia găsită. Vorbesc despre mii de solicitări cu termen depăşit. Mult depăşit, în unele situaţii. Despre care se ştia de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve. Iată că SE POATE, oameni buni! Oamenii serioşi fac diferenţa. În orice domeniu. Peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor”, a scris, vineri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

În același context, Violeta Alexandru a spus că: „totul a fost o luptă, mai ales la început”

”Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat. Rămân probleme majore la Casa de pensii Alba (am schimbat conducerea, fosta conducere avea toate scuzele din lume pentru mii, mii de dosare nelucrate, totul a fost o luptă acolo!) dar şi la Sectorul 1 – Bucureşti. Sunt pregătită să iau decizii. Bucureştiul merge greu, nu sunt mulţumită. Voi duce la zero şi situaţia de la Bucureşti, cu toată rezistenţa. Neamţ, Braşov – încă nu performează”, a mai scris Violeta Alexandru.