Primarul Sectorului 1 atrage atenția că în această perioadă, mai mult ca oricând, este important ca plata burselor către elevi să fie efectuată cu prioritate. Ieri, primarul Daniel Tudorache a mers în cartierului Băneasa și, printre temele discutate, i s-a adus la cunoștință că sunt probleme cu achitarea acestor drepturi către copii. Aceasta nu a fost singura problemă ridicată de locuitorii Sectorului 1, însă nimic nu se poate rezolva pe repede înainte. Însă, în privința burselor, Daniel Tudorache a atras atenția că primăria a alocat o parte dintre fondurile necesare și că se va ocupa cu prioritate pentru acoperirea necesarului.

Teme de interes abordate ieri, în discuția cu locuitorii cartierului Băneasa: reabilitarea termică, locurile de joacă, ocuparea abuzivă a imobilelor abandonate, curățenie, toaletări arbori și altele.

Un lucru mi se pare însă extrem de important, și am ajuns la acest subiect plecând de la cele relatate de un părinte al unui copil care învață la o școală din cartier: întârzierile la plata burselor.

Rog toate conducerile unităților de învățământ să urgenteze plata burselor către copii și, mai ales, să nu dezinformeze părinții. Vă reamintesc că fondurile (pentru o plată parțială, e drept) au fost virate către școli pe 24 iunie.

Nu vreau și nu pot să cred că plata burselor poate fi speculată electoral. Mai ales că este vorba inclusiv despre burse sociale, deci despre copii ale căror familii au o situație materială dificilă”, explică primarul Tudorache.

Articolul precedentPreședintele interimar al PSD a citit legea privind carantina și izolarea și cheamă în ajutor societatea civilă: „Să reparăm împreună haosul PNL!”
Articolul următorVioleta Alexandru, între ciocanul asociațiilor de pensionari și nicovala bugetului